Как да изберем правилния матрак – вижте съветите на лекарите

333 0
matrak

Оплаквате ли се от хронична хрема? Имате ли проблеми с либидото? Ако отговорът на поне един от тези два въпроса е положителен, помислете дали не е време да посетите магазин за матраци.

Един от сигурните признаци, че е време да обмислите покупка на нов матрак, са редовните болки в мускулите на гърба и врата при събуждане от сън. Всъщност, експертите са на мнение, че по-твърдият матрак е по-добър в справянето с хроничната болка, защото осигурява адекватна подкрепа.

Но, изборът на правилния матрак зависи и от много други фактори – местонахождението на болката, предпочитаната позиция за сън, дебелината и твърдостта на възглавницата и много други.

Кой е основният съвет на лекарите за избор на подходящ матрак?

Вероятно ще ви изненада, но те препоръчват да изберете матрак от магазин, който предлага опция връщане. Защото, бихте могли спокойно да прекарате цял ден в четене на рецензии и препоръки за покупка на матраци, но докато не спите на него седмица или две, няма да разберете дали сте уцелили подходящия за вас модел.

Ето кои са и предупредителните знаци, че времето на стария ви матрак е изтекло.

Събуждате се със запушен нос

Праховите акари са микроскопични насекоми, които се хранят с плесенясал домашен прах. Ако имате прах, значи има акари. Много хора са алергични към тези микроорганизми. Всъщност, според Американската фондация за астма и алергии (AAFA), точно те са най-честата причина за хроничните алергии. Според доклада на AAFA, симптомите на алергия към прахови акари включват хрема, кихане, сълзене на очите и сърбеж в устата и гърлото.

Също така, проучване от 2010 г. в Германия е установило, че хората, които са започнали да използват матраци, елиминиращи риска от акари и плесени, са получили огромно подобрение на алергичните симптоми, като те са намалели с цели 43%.

Ниско либидо

Липсата на сексуално влечение е друг признак за лош сън. Разбира се, намаленото либидо, както и нощното изпотяване, в някои случаи могат да бъдат причинени от прекалено висока стайна температура по време на сън, но ако подобрите характеристиките на средата, в която спите, а симптомите не намаляват, по-добре още днес потърсете надежден магазин за матраци.

About The Author

No Comments on "Как да изберем правилния матрак – вижте съветите на лекарите"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *