Трябва ли да ядете бърза храна по време на пандемия от коронавирус?

592 0
restorant

Любимите ви вериги за бързо хранене са отворени, въпреки  пандемията, но това означава ли, че трябва да се храните там?

Коронавирус пандемията преобърнаа нашият свят с главата надолу. А що се отнася до храната, увеличи се готвенето вкъщи. Мнозина постепенно се връщат към старите си навици и поне веднъж в седмицата се хранят в някой от емблематичните ресторанти Варна. Ресторантите за бързо хранене също са отворени с опции за доставки на адрес.

Нямаме данни или доказателства, че храните или опаковките на храни са рискови фактори за заразяване с COVID-19. Въз основа на епидемиологията, идваща от Китай, Южна Корея и останалите водещи в изследванията държави, храната не е вероятният път за предаване.

Центровете за контрол и превенция на заболяванията съобщават, че коронавирусът може да остане жизнеспособен с часове на повърхности, направени от най-различни материали. Имайки това предвид, може да не е лоша идея да почистите опаковката, която друг човек е докосвал.

Това включва и транзакцията за плащане на вашата поръчка. COVID-19 може да оцелее върху парите, твърдят учени. Имайки това предвид, най-важното е поне да дезинфекцирате ръцете си, преди да ядете нещо, ако не можете да се измиете със сапун в продължение на 20 секунди.

Ако сте в колата и не можете да чакате, не забравяйте да използвате дезинфектант за ръце. Препоръчително е да използвате такъв, който е с най-малко 60 % алкохол. Но друга причина да изчакате, ако искате да бъдете особено предпазливи, е да хвърлите опаковката на храната, която сте си купили.

Тъй като коронавирусът може да оцелее на повърхности, може да искате да избегнете консумирането на храна директно от торбичката. Преди да вземете дори малко от пържените картофи, измийте ръцете си със сапун и вода или използвайте дезинфектант за ръце. Ако  ви е възможно, извадете храната от торбичката и използвайте чиния и прибори. На много места предлагат пластмасови добре опаковани прибори.

About The Author

No Comments on "Трябва ли да ядете бърза храна по време на пандемия от коронавирус?"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *