Практични решения, когато няма време за готвене

725 0
pizza

Искате да накарате цялото семейство да яде здравословни, питателни ястия. Но когато се приберете вечерта след работа всички са гладни, вие сте изтощени и идеята да готвите ви се струва напълно непривлекателна. Тъй като няма време за приготвяне на храна, поръчвате набързо на телефона за разнос на пица Варна.

Звучи ли ви познато, нали?

И така, как можете да приготвите здравословно хранене, когато буквално няма време? Ето 5 неща, които трябва да направите, когато нямате време да готвите за семейството.

  1. Направете план за хранене

Отделянето на 10 минути, за да седнете и планирате вечерята за седмиците, всъщност ще ви спести време в дългосрочен план. Помислете за това – ще си спестите времето, което в момента прекарвате, гледайки празно в хладилника, чудейки се с какво да нахраните всички тази вечер и времето, прекарано в покупка на храна за готвене или поръчване на доставка до дома.

  1. Гответе в по-големи количества

Не е нужно допълнително време да готвите по-голямо количество от едно и също ястие. В дните, в които имате време да готвите, направете допълнителни количества за замразяване и претопляне в натоварените дни. Това може да са сосове за макаронени изделия, яхнии, къри или дори цял лазаня.

  1. Запасете фризера си с опции за бързо и лесно хранене

Ако не сте имали възможността да направите стъпки една и две, тогава добре снабден  фризер може да бъде спасител, когато нещата станат наистина неспасяеми. Наличието на хранителни продукти с дълъг срок на годност означава, че можете да направите нещо за по-малко от 5 минути.

  1. Инвестирайте в готварска печка с прогами

Колко хубаво би било да влезеш през вратата в края на деня и да вечеряш вече приготвена храна? Наличието на готварска печка с програма за настройка на време за готвене прави това възможно.

  1. Използвайте супермаркета за покупка на „бързи“ ястия

Това, че не сте имали време да наготвите, не означава, че трябва да прибягвате до заведенията за фързо хранене. По-здравословен и често по-евтин вариант е да вземете някои предварително сготвени ястия  от супермаркета по пътя към дома. Печено пиле и пакетче салата ще ви спестят много време.

About The Author

No Comments on "Практични решения, когато няма време за готвене"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *