Материали, използвани във възглавниците

1350 0
vazglavnici-sofialand-bg-snimka-mattro

За да имате комфортен и удобен сън, не е достатъчно да закупите качествен матрак. Специално внимание трябва да се обърне и на възглавницата, на която лягате. Няма перфектна възглавница, която да се харесва на всички. Тя трябва да е избрана изцяло според вашите нужди и критерии. Възглавниците се предлагат в различни форми и размери, както и с различни материали. Тук ще ви покажем най-често използваните материали, които се използват при изработката на възглавница. По този начин се надяваме, че ще ви помогнем при избора на правилната за вас.

  • Мемори пяна във вашата възглавница

Мемори пяната е иновативен и термочувствителен материал. В зависимост от нейната плътност, тя може да се усеща по-мека или твърда. Мемори пяната с висока плътност реагира на топлината на тялото, което и позволява да се оформя според вашите извивки до няколко минути. Когато плътността е по-ниска, то мемори пяната ще е по-чувствителна при натиск и ще се оформя много по-бързо. Основното предимство на възглавницата от мемори пяна е, че чрез адаптиране към вашата форма те спомагат за постигане на правилно изравняване на гръбначния стълб.

  • Латекс

Латексът е млечно бяла течност, която се извлича от каучуковото дърво. Този млечно бял сок съдържа малки частици от каучук, разпръснати във вода, които след това се превръщат в оформена възглавница. Тяхното ниво на твърдост е умерено, като при латекса се срещат вертикални каналчета, които подобряват циркулацията на въздуха. Отличен избор са и за деца.

  • Пух и пера . Традициите не отстъпват

Най-често срещаните възглавници са от патешки или гъши пух. В състава си те са комбинация от пера и пух, като всяка възглавница има различно съотношение. Тези модели могат да бъдат много удобни и топли, но предлагат по-малка поддръжка за врата и гръбначния стълб.

  • Полиестер

Тези възглавници са пълни с малки полиестерни частици и са напълнени до различни височини и плътности, които ще помогнат да се промени усещането на възглавницата. Този тип материал е много използван от години насам, но все по-често бива изместен от по-популярни материали, като латекс и мемори пяна.

  • Гел пяна. Космически технологии в спалнята

Гелът е направен от силиконов или полиуретанов материал. По природа гелът не е нито твърдо вещество, нито течност, то регулира телесната температура. Използва се все повече и повече в изработката на матраци и възглавници заради охлаждащите му свойства, както и способността му да предлага прекрасно облекчение на налягането.

Съобразете се с вашите нужди, болки и проблеми и изберете най-подходящата възглавница и материал за вас. В е-магазин за матраци Mattro.net има голямо разнообразие от възглавници, от които определено ще намерите и точната за вас.

Ето и нашата галерия:

About The Author

No Comments on "Материали, използвани във възглавниците"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *