3 предимства на гранитогреса

400 0
Плочки гранитогрес

На всеки човек, на когото му предстои ремонт у дома и в частност на банята, терасата или на част от дворното пространство, се налага да избере подходящо подово покритие.

Гранитогресът е един от най-търсените в това отношение, заради здравината и дългия живот, който гарантира. По своята същност той представлява изкуствен камък. Именно материалът е разликата между обикновените фаянсови плочки и гранитогресът.
в графата с плюсовете му могат да се запишат много неща, но в тази статия ще обобщим най-общо 3 от тях.

1. Безпроблемна поддръжка
Няма две мнения по въпроса, че всяко семейство, което има забързано ежедневие, търси подово покритие, което да се почиства лесно. Ето защо споменаваме на първо място именно това предимство.
Гранитогресът не е капризен. Той не изисква специални и скъпи препарати, а с четка и прах може да заблести за нула време. Фугите също се почистват сравнително бързо. Повече работа ще имаме само когато поставят плочките първият път, но след това, няма да не отнема часове да почистим пода си.

2. Богат избор
Впечатляващото разнообразие от размери, текстури и цветове няма как да не привлече внимание. Търсенето на плочки гранитогрес е достатъчно голямо, за да работят производителите в задоволяване и на най-капризните клиентски вкусове.
Плочките за баня от гранитогрес с гладко и сияйно покритие са от най-харесваните. Те грабват окото за секунди, но за съжаление не са подходящи за всяка част от дома ни. Когато се намокрят са изключително опасни и предразполагащи към падане. Ето защо не се препоръчват за баня, коридор или антре.

Гранитогресът освен с голям избор е привлекателен и с цветово многообразие. Това го прави чудесен не само за интериора на дома, но и за външната му част.

3. Дълъг период на експлоатация
Важен детайл за гранитогреса е, че той няма пори. От една страна това му позволява да абсорбира влагата напълно, а от друга го прави по-издръжлив на захабяване. След полагането на плочката е много трудно тя да бъде счупена или повредена.
Поради факта, че не се влияе от много високи или прекалено ниски температури, може да се използва както на закрито, така и на открито.

Цените на този камък са по високи спрямо други негови алтернативи, но и качеството е в пъти по-добро, което прави разходът за гранитогрес напълно оправдан.

About The Author

No Comments on "3 предимства на гранитогреса"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *