Подари цветето на щастието на свой близък

406 0
цветя онлайн

Изобилието от цветя на нашата планета е огромно. Различни по вид, големина, цветове, аромати – едва ли има човек, който познава всички съществуващи видове и техните значения в различните култури. Когато влизаме в цветарски магазин, всеки път можем да видим нещо ново и интересно – иска ни се да го подушим, да разберем как цъфти, или просто да се грижим за него. А когато добавите в комбинация с това и добре украсени букети цветя за подарък, те се превръщат в истински еликсир за нашите сетива. Като приемем статистиката, че огромна част /около 43%/ от градските хора предпочитат да поръчват цветя онлайн то излиза, че хората и цветята сме в постоянна симбиоза и така ще бъде винаги.

Едни от силно разпространените, но все още нестандартни цветя за изработка на букети са слънчогледите. Те са красиви и ароматни, известни със зависимостта си към слънцето. Все повече магазини за онлайн цветя с доставка ги използват за аранжирането на кошници с цветя. Ако искате да откриете такива, но изпитвате трудности, можете да потърсите цветя online.

слънчогледи за подарък цветя

А знаете ли всъщност, че слънчогледите са известни като цветята на щастието. Това цвете се появява в Европа за първи път в столицата на Испания, където през 1 500 година ботаниците в кралството не са уверени в свойствата му и го отглеждат единствено с декоративна цел. Първи сведения за появата на това цвете на планетата ни са от 2 500 години преди новата ера. Там, племена населявали територията на Мексико са познавали отлично неговите качества и са го използвали ефективно – за прехрана, в медицината, както и при различни ритуали.

Слънчогледа има особено значение в няколко сфери на нашия живот. Изключително здравословен, той е използван в много и различни древни медицини, както и в модерната. С него се хранят милиони души по света, което го прави важен за нашето оцеляване. Но най-важното е, че те са красиви и подходящи за декориране на букети с празнична цел.

Слънчогледите са били основни символи на култа към слънцето. Причина е силната прилика в тяхната форма и цвят, както и факта, че слънчогледите винаги са „обърнати“ към слънцето, а когато то залезе те се „скриват“.

Винаги можете да изберете за подарък букет рози, но ние ви съветваме да екпериментирате и с това все по-популярно цвете – букет, кошница с цветя или под друга форма.

Зарадвайте ваш близък и направете деня му по-слънчев като му подарите живо цвете, кошница с аранжировка, саксия или букети с цветя онлайн и бърза доставка до самия получател, красива украса и картичка.

About The Author

No Comments on "Подари цветето на щастието на свой близък"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *