Защо да отидем на почивка в Турция

509 0
Истанбул - Турция

Екзотичната почивка в Турция определено е предпочитана дестинация от много българи. Тя е близо и до нея лесно се стига с автобус, кола а понякога със самолет. Разбира се, някои по-отдалечени точки изискват да предвидим повече време за път, освен ако няма опция за полет с авиокомпания. При всички положения южната ни съседка е място, което си заслужава да се види по всяко време на годината.
Лятото тя е любима на туристите, които искат да се насладят на all inclusive почивка на турското крайбрежие. Сред най-известните й курорти са Анталия, Дидим и Кушадасъ. Просторните плажове и чистото море са бонус към вкусната храна и изгодните цени. Южната ни съседка има предимството да притежава курорти за почивка на повече морета, включително Бяло море, Черно и Средиземно море. За нас българите най-лесен и удобен за достъп са курортите в Бяло море, но те вече са доста масово посещавани и известни на всички. Много по-интересни за всесезонна почивка в Турция са по-далечните дестинации на Средиземно море, където може с пълна сила да се насладите на автентичната турска храна, обслужване и настаняване. Може да разгледате много оферти за почивка в Турция тук.

Освен с морските си курорти обаче Турция е всеизвестна и със забележителностите си. Истанбул е мечтана дестинация и привлича хиляди туристи ежегодно. Богатството на града се крие в неговия колорит. Любителите на историята могат да посетят старинния музей – Света София, в непосредствена близост, до който се намират Синята джамия и дворецът Топкапъ. Те ще ви върнат години назад, за да добиете представа как са живели хората по времето на султаните. На почивка в Турция можем да се насладим не само в мегаполиса Истанбул и крайбрежните курорти. Лесни за достигане с ферибот са и Принцовите острови. Атмосферата при тях няма нищо общо с ориенталското. Те връщат в далечната викторианска епоха с архитектурата на къщите и файтоните минаващи по улиците.

Турция е красива целогодишно, но островите са най-впечатляващи през месец май. Тогава в южната ни съседка е популярният фестивал на лалето. Парковете биват преобразени, а туристите правят това известно за всички със снимките, които качват и споделят в социалните мрежи. Цветните картини са омайни, а времето вече е приятно за късно разходки по Босфора.

Почивките в Турция могат да са разнообразни и запомнящи се. Страната е богата на култура, но в градовете й могат да се открият едни от най-впечатляващите шопинг центрове в Европа. Много са причините да отделим няколко дни и да я посетим.

About The Author

No Comments on "Защо да отидем на почивка в Турция"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *