Подходящи дестинации на eкскурзия до Виетнам

689 0
vietnam

Когато се избирате дестинация за поредната си екскурзия, не пренебрегвайте Виетнам. Ако се спрете на екскурзия Виетнам, определено ще имат множество положителни емоции.

Виетнам е красива страна с дълга и богата история, от която туристите неусетно започват живо да се интересуват.

В случай, че сте настанени в хотел в Ханой и имате право на избор за разходка, можете да се насладите на двудневен круиз с туристически кораб в залива Ha Long, където ще опитате  вкусни ястия, приготвени на борда, ще се забавлявате с  гмуркане и спускане с каяк в тайнствени пещери.

Наскоро бе презентирана 13-дневна обиколка с велосипед през прочутата пътека Хо Ши Мин, следваща сложна система от пътища по протежението на Син Трунг. По-опитните и авантюристично настроените велосипедисти могат да опитат 13-дневната велосипедна обиколка из северозападната част на Виетнам до планината Луанг Прабанг. И за двете пътувания се тръгва от Ханой. Което и да изберете, със сигурност ще е незабравимо.

Бившият древен град Сайгон е бил преименуван на град Хо Ши Мин след войната, а еднодневните обиколки на храмовете плюс нощните и кулинарни обиколки на този завладяващ град са незабравимо преживяване за всеки турист.

В случай, че ви се удаде възможност, не пропускайте да се включите в еднодневната екскурзия от Хо Ши Мин до тунелите Ку Чи, военновременното скривалище на Виетконг. Там можете да стреляте с истински Калашников срещу символично заплащане.

Открийте чудесата на делтата на река Меконг с вълнуващ круиз или с велосипед. Брегът на реката е обсипан с кокосови палми и оризови полета. Интересни са и лодките-пазари, които плуват по реката. Качете се на лодка и ги разгледайте. Няма как да не си купите нещо. В реката живеят повече от 1000 вида животни. Според учените, това е едно истинско биологично съкровище.

Във Виетнам могат да се видят едно от най-необикновените подземни пейзажи в света, като най-популярните  пещери в страната са гигантските Hang Son Doong. Толкова са големи, че имат своя собствена метеорологична система. Тези пещери биха могли да съберат 40-етажен небостъргач или да пропуснат Боинг 747. Само 1000 посетители се допускат в пещерите годишно, като всяка обиколка отнема четири дни и три нощи, а цената е доста солена.

About The Author

No Comments on "Подходящи дестинации на eкскурзия до Виетнам"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *