5 фатални грешки при избора на бебешки колички

830 0
bebeshki-kolichki-sofialand-bg

Въпросът за подходяща бебешка количка е един от първите, който занимава съзнанието на бъдещите родители. Наред с бебешката кошара и столчето за кола, бебешката количка е продукт, който трябва да бъде внимателно избиран, защото е свързан непосредствено с безопасността на комфорта на детето. Що се отнася до бебешки колички, всеки родител желае най-добрата за своя малчуган и се страхува да не допусне грешка при избора. Ето защо днес ще ви запознаем с 5 от най-често срещаните грешки, които допускат младите родители при закупуването на бебешки колички.

 1. Най-добрите бебешки колички са най-скъпите

  Това е логиката на голяма част от родителите, пристъпвайки в магазините за бебешки стоки. В повечето случаи дори самите консултанти вменяват това у родителите. Характерно за количките от по-висок ценови клас са допълнителните екстри и функции, които притежават, но ако се замислите – колко често бихте ги използвали в действителност? Истината е, че най-добрите бебешки колички са тези, осигуряващи удобство както на бебето, така и на родителят по време на разходките и разбира се е максимално обезопасена и сигурна за превозването на новороденото.

 2. Прекалено много аксесоари

  Тази грешка е често допускана, особено при млади родители, които реално не знаят от какво точно ще имат нужда при разходки и затова залагат на всичко. Запомнете, че всичко излишно по количката ще затрудни нейното управление и това ще повлияе на комфорта и спокойствието на детето. При покупката на бебешки колички се придържайте към аксесоари като дъждобран, сенник, комарник и чанта за принадлежности, които реално ще използвате.

 3. Марката е водеща при избора

  Друга грешка, която често прави избора на бебешки колички грешен, е че масово родителите залагат на така наречените популярни марки и се доверяват на препоръчани от приятели колички. Нашият съвет обаче е да не забравяте, че потребностите и мотивите на всеки при покупка на бебешки колички, са различни. Да, марката несъмнено има значение, но в никакъв случай не трябва да бъде определяща при избора.

 4. Не съобразявате избора на количка с начина ви на живот

  Несъмнено една от най-фаталните грешки е да не съобразите детската количка с мястото, където живеете, автомобила, който карате и изобщо с цялостния ви начин на живот. Съветваме ви да избирате количка в зависимост от местата, които ще посещавате най-често, заедно със своето дете. Така например, ако смятате, че най-често ще правите разходки в парка е добре да заложите на по-широка количка, защото е подходяща за дълги разходки и осигурява удобство на бебето във всяка ситуация. Ако сте от родителите, които предпочитат бебеносенето, но все пак искате да имате количка за всеки случай, ви предлагаме да се насочите към по-малки и леки колички, които лесно може да сгъвате и да качвате в асансьор или в кола. За прекарващите по-голямата част от времето си в централните градски части препоръчваме маневрените модели бебешки колички, които обаче имат стабилни и меки гуми, които биха устояли на павираните улици и неравностите. При закупуването на количка трябва да се водите единствено от вашите навици в ежедневието – дали бихте я ползвали често, колко често ще я транспортирате с кола, жилището ви с асансьор или без асансьор е и т.н.

  5. Доверявате се на опита на други родители

  Много често родителите приемат колички назаем от други родители или се доверяват на съветите им при избора на подходящ модел количка, забравяйки, че всеки има различен начин на живот и вкус. Горещо ви съветваме да обърнете специално внимание на бъдещата количка за вашето дете, защото всъщност инвестирате в неговата сигурност и във вашето спокойствие.
  За безпогрешния избор на бебешки колички, се доверете на онлайн магазин bebeland.net, в който ще откриете бебешки колички на неустоими цени!

About The Author

No Comments on "5 фатални грешки при избора на бебешки колички"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *