Как да се приберете безопасно, ако сте твърде пияни да шофирате

780 0
drinkanddrive

Сега е сезонът на баловете и нощните купони, след които има бум на катастрофите, случили се заради пиян шофьор. Непрекъснато се чуват съвети да не се шофира след употреба на алкохол, но случаите не намаляват. Наказанията за заловен шил шофьор също са доста жестоки. За съжаление мнозина научават по трудния начин, че не трябва така, и плащат висока цена.

Наистина е жалко, тъй като има толкова много алтернативи. Ето списък с всички опции, които мога да се използват в подобен случай, които ви позволят да се забавлявате от сърце, и пак да се приберете вкъщи безопасно при близките си.

  1. Обадете се на такси

Можете да се обадите на такси в началото на вечерта, да се уговорите кога да в прибере в къщи, или да оставите колата си заключена, където сте паркирали, и да се обадите на такси след партито, за да се приберете у дома.

  1. Лимузина

Това е скъп, луксозен вариант, но какво да се прави! Това е се случва само веднъж, нали? Ако сте на парти с група приятели, можете да разделите разходите между вас.

  1. Шофьор, който няма да пие

Това е още една възможност. Не че искаш някой да се откаже от празненството, а по-скоро да поиска доброволно да шофира и да не пие. Това може да е човек, който не се интересува от алкохола и пиенето, и просто обича да излиза с приятели.

Много барове и партита предлагат безплатни безалкохолни напитки през цялата вечер за тези шофьори.

  1. Услуга Drink and drive

Сравнително нови са услугите Drink and drive. За разлика от таксито, за което трябва да се обадите и да изчакате, от централата ще насочат най-близкия до вашето местоположение, а времето за изчакване е минимално. Предлагат се и предварителни резервации. Друго предимство на тази услуга е, че е от врата до врата. Предимството е, че ще се прижерете със собствената си кола, шофирана от шофьор на фирмата. Така няма да нарушавате закона и няма да се притеснявате за колата си.

About The Author

No Comments on "Как да се приберете безопасно, ако сте твърде пияни да шофирате"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *