Плочки за баня от гранитогрес или теракот – какво да изеберем?

680 0
Плочки за баня от гранитогрес

Вашата баня има нужда от ремонт? Плочките са се разлепили, счупили или просто интериорът има нужда от освежаване? Е, действайте – изберете нови плочки за баня.

В днешно време има огромен брой фирми, които се занимават с търговия на мебели и аксесоари за баня, осветление и специална дограма за баня, душове и смесители за вашата баня, фаянсови плочки и гранитогрес за баня, както и всичко останало, което бихте се сетили и може да се монтира във вашето санитарно помещение. Ако живеете в големите градове ще можете да разгледате по-голям асортимент продукти. Ако сте от София – столицата на България, още по-добре. Тук са концентрирани офисите на всички сериозни компании в бранша, което автоматично смъква конкуренцията, защото фирмите буквално се борят за всеки клиент.

Аз бих ви препоръчал да обиколите магазините или офисите на няколко компании, които сте си харесали и да отправите там своите запитвания за цените на плочките за баня и цялостното обзавеждане на вашето помещение. Ако вие нямате опит в обзавеждането на бани (повечето хора нямат такъв опит), съветите на специалистите, които работят в тези фирми, ще ви се сторят безценни. Разбира се предварително е добре да се консултирате и със своя майстор, който ще лепи плочките по стените и гранитогреса по пода на банята. Специалистите от Keranova.org тук ще ви посъветват, какво количество фаянсови или гранитогресни плочки да закупите. Правилото е, че при полагане на плочки по диагонал на пода, трябва да се застраховате с около 15% повече количество за фира, поради по-големия брой изрязани плочки. Ако гранитогреса ще се лепи по дължина, то ще ви е нужно около 10% повече от квадратурата на банята. На практика това означава, че при площ на банята 8 м2, ща са ви нужни около 8,8 м2 при полагане успоредно на стените и около 9,2 при полагане на гранитогрес по диагонал.

Какви видове плочки за баня има?

Много и различни – всичко зависи от размера на вашето помещение, вашите предпочитания за дизайн и грапавост, както и не на последно място – средствата, които сте готови да отделите за обзавеждането на вашата баня.
Цветът на плочките и орнаментите по тях също са важни елементи. Някои хора прибързват и купуват стандартни плочки, мислейки си, че навсякъде продават едни и същи, но това не е така. Повярвайте, банята ви ще изглежда както искате, стига да се възползвайте от услугите на фирма и опит и голямо портфолио от продукти за баня като гранитогрес, фаянс и обзавеждане.

Колко струват плочките за баня?
Важен фактор е размерът на вашето помещение, както и единичната цена на квадратен метър. Комбинацията от луксозни плочки за баня или качествен гранитогрес и голямо помещение води до резултат, който се нарича висока цена, но ако вие можете да си го позволите – действайте!

About The Author

No Comments on "Плочки за баня от гранитогрес или теракот – какво да изеберем?"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *