Външни щори – защита и сигурност в едно

1251 0

Всеки собственик на къща или жилище на първия етаж иска да предпази дома си от неканени гости. Някои използват охранителни системи, други видеонаблюдение. В последно време с голяма популярност се отличават външните щори. Те притежават някои предимства, които определят голямото им търсене.

Защитните външни щори имат опростена конструкция. Основният елемент на представения продукт е платно, състоящо се от ламели, плътно прилепнали една до друга. Те могат да бъдат направени от различни материали, за това при избора им трябва да се обърне внимание на този факт. Работата е в това, че всеки материал има своите предимства и недостатъци и вашата преценка трябва да е съобразена с това. Например, металните се отличават със своята дълготрайност в сравнение с пластмасовите, но и те си имат своите недостатъци – корозията и недотам приветлив вид.

Трябва да отбележим, че платното на външната ролетната щора съдържа пълнител за топлоизолация и същевременно се осигурява и изолация на шума. Така тези изделия се отличават с добра топлоизолация и през студените дни задържат топлината в помещението, а през летните дни се поддържа хладина в стаите.

Външните щори са монтирани в кутии, където се прибират при събиране с механизъм за задвижване. Миханизмът за задвижване може да бъде различен, включително и автоматично управление. Защитните ролкови щори имат редица предимства. Те предотвратяват проникването в помещението на нежелани гост, допълват топлоизолацията, лесен монтаж и безпроблемно ползване, предлагат се в различни материали, широка цветова гама, понижават уличния шум и цената им е приемлива. Разнообразната цветова гама позволява защитните изделия да се впишат хармонично в екстериора на сградата.

Както се вижда, ролетните щори на прозорците са практично решение за безопасността на вашия дом. Що се отнася до сферата на приложение монтирането на тези изделия е възможно в частни домове, на магазини, офиси и за много други сгради. Всъщност, практически използването на външни щори е повсеместно.

Материалите, които се използват са различни – алуминии, PVC и други. Тези от алуминиеви ламели са трайни и леки. От PVC ламелите са с малко тегло и могат да се произвеждат в различни цветови гами. Естествено, тяхната трайност е по-малка от металните конструкции.

За да се набдите с мечтаните външни щори е достатъчно да намерите подходящата фирма и да направите своя избор.

About The Author

No Comments on "Външни щори – защита и сигурност в едно"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *