За добра перисталтика – пробиотик

954 0

За добрата работа на стомашно-чревния тракт действа пробиотик. След прием на антибиотици се нарушава микрофлората на червата, което налага употребата на тази хранителна добавка. Освен в млечните продукти в естествен вид се съдържа и в киселото зеле.

При употреба на тези естествени храни като минус може да се отбележи, че някои от полезните бактерии загиват още в стомаха под въздействието на стомашния сок и до червата достига по-малък брой. Тези естествени полезни бактерии загиват и под влияние на антибиотиците. Това налага допълнителната употреба на пробиотик. Неговия биологичен произход осигурява поддържането на естествената микрофлора в червата. Препаратите, които съдържат активни биологични компоненти се назначават при чревни заболявания, за пречистване от токсини, при дисбактериоза. Може да се ползва и профилактично, което осигурява стабилен имунитет на тялото.

Пробиотикът съдържа живи бактерии и помага за лечението само на начален етап. Може да се справи с редица проблеми: имунна недостатъчност, вирусни и бактериални инфекции, при употреба на антибиотик, хепатит, алергии и други заболявания. За по-добър ефект се комбинира с пребиотик в така наречения синбиотик. Последният действа по-бързо и за това често се назначава на пациентите. Пребиотикът е предназначен да създава благоприятна среда за развитието на полезната микрофлора.

Използването на пробиотик става по лекарско назначение като дозата се определя за всеки пациент. Може да се ползва и за деца след консултация с педиатър. Употребява се и за профилактика.
Живите микроорганизми, влизащи в състава на биологичния препарат, са много чувствителни към факторите на външната среда и при приема им трябва да се спазват някои правила. Добавката да се приема по време на хранене. Съответните препарати да са съобразени с вида на заболяването, за лечението на което се използват. Препарата трябва да се приема до пълното изчезване на клиничните симптоми.

Всички допълнителни препоръки се дават от лекуващия лекар и спазването им е задължително, за да се получи очаквания резултат. Разбира се, пробиотикът не заменя лекарствата, но помага за справяне със заболяването както и за профилактика на стомашно-чревния тракт.

За повече информация може да разгледат различните сайтове, предлагащи средства за добро здраве и нормален био баланс.

About The Author

No Comments on "За добра перисталтика – пробиотик"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *