Звукоизолация на под – как да я постигнем

503 0

В наши дни можем да използваме различни системи за звукоизолация на под, която да се бори с ударните и въздушни шумове. От голямо значение е подовата настилка, която искате да изолирате от шумовете. На пазара ще откриете звукоизолационни материали подходящи за паркет, ламинат, теракот, мокет и други настилки. Потребителите трябва да намерят оптималната дебелина на изолацията, за да постигнат добри крайни резултати в дома си.

Препоръчително е вашата звукоизолация на под да достигне 31dB, за да се радвате на нейната ефективност. Това става с помощта на модерните системи, чийто монтаж се извършва от специалист в областта, който ще ви даде гаранция за качество. Обикновено при монтирането на звукоизолацията се използват крепежни елементи, фазерна плоскост с висока плътност, която служи за затваряне на системите, звукоизолиращ панел и някои други пособия.

Ако положите звукоизолация на под ще предпазите съседите си от неприятните ударни шумове, които се получават от ходене с високи токчета по класички паркет и плочки, както и от разгъване на дивани нощно време и така нататък. За щастие съществуват системи, с чиято помощ ще се преборите и с въздушния шум, който се разпространява по пода и стените. Главната идея е да осигурите нужното спокойствие на вас и хората живеещи в съседство.

Разбира се, когато се стигне до монтаж на звукоизолация за под, винаги трябва да се разчита на опитни майстори, които да я поставят. Дори малките грешки биха били фатални, и да загубите от коефициента на звукоизолиращите системи. Попитайте фирмата, от която сте поръчали системите какви са нивата на изолация, които продукта им гарантира. По този начин ще знаете какво да очаквате, след като монтирате пособието във вашите апартаменти.

В обобщение
Полагането на звукоизолация на под не е лесна работа и е добре да се запознаете с положителните и отрицателни качества на различните системи. По-важното е да се преборите с въздушния и ударен шум, за да можете да живеете в спокойна среда, която ще ви осигури комфорт и уют в дома ви. Надяваме се, че сме били достатъчно изчерпателни и ви желаем успех при шумоизолирането на подовата настилка.

About The Author

No Comments on "Звукоизолация на под – как да я постигнем"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *