Какво е важно за двойномембранните пневматични помпи

696 0

Едни от най-използваните съоръжения за изпомпване на флуиди с нисък или висок вискозитет са двойномембранните пневматични помпи. Те спомагат за преноса на абразивни течности и се използват в различни промишлености. Не на последно място поставяме и тяхната голяма роля за хигиенните компании, които имат нужда от здрави и най-вече надеждни помпи.

Факторите икономичност и лесна експлоатация са в основата на успеха на съвременните двойномембранни пневматични помпи. Работата на съоръженията се свързва основно с течности, при които налягането е ниско, а потокът е слаб. Идеални са за постигането на индустриални цели свързани с транспортиране на абразивни, твърди и вискозни флуиди.

Двете мембрани при този вид помпи са съединени чрез ос. Това прави движенията напред и назад по-лесни, когато се подаде въздух към камерата, която стои зад въпросните мембрани. Последните притежават въздушни разпределители, чрез които се извършва подаване на въздух. Общо взето в това се състои и самата работа на помпите, така че просто запомнете.

Къде се използват двойномембранни пневматични помпи?
Днес много индустрии използват двойномембранни пневматични помпи за постигането на техните цели. Всяка компания, която има нужда от надежден пренос на флуиди с различен вискозитет, може да има доверие на въпросните съоръжения. Нека все пак ви запознаем с някои направления, които се доверяват на този вид помпи:

• Строителство;
• Изпомпване на отпадъчни води;
• Производство на керамика;
• Корабостроене;
• Фармацевтични продукти;
• Хранително-вкусова промишленост;
• и други…

За всички тези направления и промишлености, този вид помпи е перфектният избор. Днес могат да се намерят на пазара във всякакви модели, а ако не искате да търсите прекалено дълго, то просто проверете в интернет, където фирмите ще доставят помпите до адреса ви.

В обобщение
Бизнесът има нужда от двойномембранни пневматични помпи, с чиято помощ ще изпомпва и пренася ниско вискозни и високо вискозни флуиди. Без значение дали става въпрос за фармацевтични продукти, автомобилни бои или напитки, тези съоръжения гарантират качество и дълготрайност, което значи, че ще можете да ги използвате по предназначение.

About The Author

No Comments on "Какво е важно за двойномембранните пневматични помпи"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *