За подготовката на църковен брак

570 0

Ако сте решили да сключите църковен брак, може да се обадите и да се обърнете към нашата фирма, която ви предлага разнообразни услуги и идеи за това, как той да протече най-добре за вас и за вашите гости. Първо бихме искали да ви информираме, че има някои дати, през които е немислимо, тъй като не е разрешено от църквата сключването на църковен брак.

Тези дати са свързани с християнските пости (Коледни, Великденски, Петрови и Богородични) и по-точно във времето, когато те се падат не е разрешено сключването на такъв брак. Освен това Църквата не разрешава сключването на църковен брак и по време на Задушници, тоест в дните, когато се почитта паметта на мъртвите хора. Други забрани около сключването на църковен брак също има, но те са вече от съвсем друго естество.

Не е разрешено да се бракосъчетават кръвни роднини и по точно по права линия, роднини по съребрена линия, както и роднини по свето кръщение. Освен това, ако младоженката е непълнолетна, трябва да се има съгласието на неин родител или настойник, което да бъде одобрено и от съответната света митрополия, където ще се извърши бракосъчетанието. Друго важно нещо по отношение на извършването на църковен брак е това, че и двамата младоженци трябва да са кръстени православни християни, както също и техните кумове.

Освен това, едно особено важно изискване, не на последно място, разбира се, е да има сключен граждански брак преди това, тъй като сключването само на църковен брак не е легитимна процедура сама по себе си за пред държавните институции. Това не е така в Гърция, например, където и двата вида бракове са еднакви пред закона и всеки е свободен да избира според веруюто си какъв брак желае да сключи. Ще се радваме, ако изберете нашата фирма да бъде ваш надежден партньор в подготовката на този звезден ваш миг.

About The Author

No Comments on "За подготовката на църковен брак"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *