Красиви и елегантни фотьойли

461 0

Фотьойлите в дома започват да се използват много отдавна. За столетия преди нашето сега те са претърпели много изменения както във външен вид, така и в конструкцията. Днес те са не само красив и елегантен мебел, но ергономичен и функционален елемент на интериора.

За направата им се използват различни материали. Тези, при които се използва изкуствен велур са много практични. Имат добра устойчивост на влага и различни видове замърсявания. Фотьойлите с покритие от изкуствена кожа изглеждат привлекателни и представителни. Този материал може добре да се проветрява благодарение на своята пореста структура. Меки и приятни са на усещане. Освен това този вид мебели имат народни цени.

Кожените фотьойли от естествен материал имат впечатляващ и разкошен вид. Отлично подхождат за жилище, оформено в класически стил. Тези модели са дълготрайни, практични и естетични. Широко разпространени за дома са и изделията с покритие от тъкан. Те имат достъпна цена, а благодарение на голямото цветово разнообразие и рисунките по материала те се ползват с постоянно търсене.

Удобно традиционно изделие с подлакътници е класика в жанра. Такива универсални модели са подходящи за гостна или спалня, работен кабинет или просторен коридор, балкон или тераса. Гърбът на конструкцията може да бъде нисък или висок, правоъгълен или с извита форма. Същото може да се каже и за подлакътниците.

Днес голямо приложение намират и сгъваемите модели за дома. Особено са практични за малки спални помещения. Освен това такива сгъваеми фотьойли са много удобни за детската стая. През деня този компактен и практичен мебел заема малко място в стаята, а вечер се превръща в удобно за спане легло. За такива модели се използва специален механизъм за свиване и разпущане.

Възрастните и децата харесват почивката в люлеещи се изделия. Обикновено този вид мебел е изплетен от ракита или е направен от дърво, което създава приятна и спокойна обстановка във всяка стая, както и на красивата тераса. Днес много хора прекарват голяма част от времето си пред компютъра. В този случай незаменими са ортопедичните фотьойли. Такава мебел ще позволи равномерно натоварване на гръбнака на работещия човек, ще помогне да се съхрани правилната стойка при максимален комфорт.

About The Author

No Comments on "Красиви и елегантни фотьойли"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *