Предимствата от професионален домоуправител

572 0

Напоследък на пазара се наблюдава голямо търсене и предлагане на услугата професионален домоуправител. Много са хората, които поради едни или други причини са съгласни да наемат платен домоуправител, който да се грижи за имота им като добър иконом. На първо място с наемането на професионален домоуправител живущите в дадена сграда могат да имат спокойствие, че всичко ще върви по план и по график, че всички събрания ще се провеждат точно на време и че за всички възникнали проблеми и въпроси ще има към кого да се обърнат за професионален съвет и помощ.

Всеки професионален домоуправител за да стане такъв логично минава през специален курс, където се обучава на основни умения и законови нормативи, касаещи жилищните сгради и техните постоянни или временни обитатели. По принцип човекът, който изпълнява функциите на професионален домоуправител е добре информиран за всякакви неща и форми, извършващи дейности, които биха могли да касаят неговата работа, а именно всеки жилищен блок.

Той е наясно какви фирми да наеме за почистване на общите части, както и на зелените части пред кооперацията, а също така и да се обърне към специалисти градинари от фирми за озеленяване и за поддръжка на дворовете и зелените пространства около сградата. По-съвестните такива домоуправители дори подготвят и специални украси за големи християнски празници, като Коледа и Великден, което несъмнено се харесва като идея на всички обитатели. Понякога за Коледа дори украсяват коледна елха в двора или в общите части, а за Великден слагат върбови клонки с боядисани яйца по тях.

Всеки професионален домоуправител, освен споменатите по-горе задължения, събира и пари за сметките на общите части, които включват обикновено вода, ток, парно, асансьор. Не са редки и случаите, когато се налага да се извърши някакъв ремонт в пространството на общите части и в тези случаи той пак събира пари, приема оферти от фирми и се спира, заедно с общото събрание на кооперацията, на най-добрата от тях.

About The Author

No Comments on "Предимствата от професионален домоуправител"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *