Ремонт на покрива от метално покритие

413 0

В миналото за покриване се използваха основно плочи, керемиди и метално покритие. Металното покритие основно е предназначено за селскостопански сгради, навеси и различни цехове за дребно производство. На сегашния етап в строителните магазини се предлагат най-разнообразни материали за направа и ремонт на покрива. Новите покриви се изграждат със съвременни материали по нови технологии. Наистина, много по-лесно е да се построи или направи нещо ново, отколкото да се ремонтира, но не винаги това е възможно и икономически изгодно.

След години на ползване се наложи ремонт на покрива на селскостопанска постройка, предназначена за отглеждане на животни. Той беше направен от метално покритие, което се повреди заради настъпилата корозия и ремонта не търпеше отлагане. Всички около мен, включително и аз, нищо не разбираме от ремонт и оценка на състоянието на покрива – само виждахме, че в постройката капи сериозно когато вали дъжд. За целта потърсихме услугите на фирма, занимаваща се с ремонт на покрива.

Представители на фирмата направиха пълен огледи много внимателно на целия покрив и ни обясниха до каква степен е повреден. Според тяхното професионално мнение ще ни бъде по-изгодно да направим покрива целия с нов материал. Старата ламарина беше на много места повредена от ръждата и частичната подмяна ще отнеме повече време, а останалото старо покритие, което е съвсем малко, съвсем скоро ще се предаде на ръждата.

Решението се взе – да се направи ремонт на покрива с трапецовидна ламарина, която е съвременен материал, с добри качествени показатели. Бригадата работници започнаха ремонта на покрива в един слънчев ден, когато прогнозата не предвиждаше дъжд. Постройката беше селскостопанска, а това означава, че фуража за животните е съхранен в нея, така че не трябваше да се допуска разкриване на покрива в лошо време.

Разбира се, освен ламарината, работниците трябваше да се заемат и с премахване на някои носещи греди, за да се подготви здрава основа за новото покритие. Направи ми впечатление, че всеки майстор си знаеше точно задължението и не си губеха времето да разсъждават как и от къде да започнат. Това ме наведе на мисълта, че в тази фирма има много добра организация на труда, което най-вероятно се дължи на доброто заплащане.

About The Author

No Comments on "Ремонт на покрива от метално покритие"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *