Желаната професия – професионален домоуправител

765 0

Най-новият писък в модата сред предлаганите услуги за професионален домоуправител в големите градове е този, на човек, надарен с артистични заложби, и в частност с художествени.

Този вид професионален домоуправител се грижи не само за всичко по поддръжката на една сграда, както правят останалите обикновени домоуправители. Стандартните задължения са събиране и плащане на различни сметки, наглеждане на хигиената на сградата, наглеждане дали са се появили вредители и насекоми (мишки, хлебарки, въшки, бълхи), както и тяхното обезвредяване и изтребване.

Наглеждане външният и вътрешният вид на сградата, контрол на поддръжките на инсталациите, домофоните, остъклените врати и прозорци, както и осветлението в сградата, събиране на месечни вноски и принудително събиране по съдебен път на тези, които отказват да ги заплатят, консултации с юристи при евентуални съседски спорове – всичко това трябва да се свърши от платен домоуправител.

Паралелно с това този човек се грижи и за нейната украса по време на големите християнски празници – Коледа и Великден. По-конкретно, художникът професионален домоуправител сам се заема с изписването със специално за това бои стъклата на общото пространство със съответни коледни или великденски мотиви, както също поставя и друг вид ръчно изработена художествена украса и лампички.

Освен това, негова е и задачата за украсата на зелените площи около сградата и на нейният двор, ако естествено има такъв. Обикновено за Коледа донася елха, която украсява с играчки и гирлянди, а за Великден поставя навсякъде из двора боядисани яйца и зайци-играчки.

Наблюдава се голямо търсене на такъв вид професионален домоуправител, но предлагането не е особено голямо. Обикновено това са млади хора, завършили художествени училища или такива художествени паралелки, които търсят начин за набиране на допълнителни средства за препитаване, имайки предвид, че художествените професии за съжаление не са високо заплатени.

Този вид работа на професионален домоуправител, освен толкова желаната за тях свобода, им дава и възможност да се реализират в художествената сфера, занимавайки се паралелно с изкуство и работейки по вдъхновение.

About The Author

No Comments on "Желаната професия – професионален домоуправител"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *