Добрите конвекторни печки – избор

564 0

Конвекторните печки намират все по-широко приложение като допълнение към основното отоплени или като самостоятелен отоплителен уред.

Предимството име в това, че те са мобилни, което позволява да се използват където има нужда от тях.

Тези уреди, които са е електронен блок за управление имат допълнителни функции: например, „рестарт“ – това е способност на регулатора да помни последния включен режим и да го възпроизведе; „против замръзване“ – при достигане на температурата на въздуха в помещението до 5 градуса уреда автоматични се включва и ще я поддържа на това ниво; „йонизация“ – сравнително нова функция, която поддържа въздуха в помещението чист, в повечето уреди тази функция действа и при изключен нагревател.

Пултът за управление позволява да се включва и изключва уреда, а така също режима да се променя дистанционно.

Изборът на конвекторни печки с различни функции зависи от вашите потребности и финансови възможности. При това не е необходимо да се плаща за допълнителни функции, които не са ви нужни.

Например, режима против замръзване е необходими за уреди, които се използват за отопление във вила, където обитаването не е постоянно.

В градските жилища с централно отопление практически няма нужда от него.

При избор на електрически уред за отопление трябва да се съобразите с изискванията към електропровода.

Стандартната мощност на конвекторните печки в зависимост от модела може да варира от 0,5 до 3 кВт.

Електропровода и защитното оборудване в старите постройки не могат да издържат максимална мощност на уреда.

Не трябва да се използват удължители със съмнително качество. При тях често се използват проводници с малко сечение и при натоварване да се стопят.

Изборът на конвекторни печки не е от най-сложните задачи, но за да се осигури тяхната ефективност и безопасна работа е необходимо да се съобразите с някои препоръки.

Определете за какво вие необходим уреда – за постоянно отопление или като източник на допълнителна топлина, и в съответствие на това определете необходимата мощност.

Помислете и от какъв уред имате нужда – стационарен или мобилен.

При покупка е важно да уточните и вида на нагревателя – за влажни помещения е необходим уред, който е приспособен за работа във влажна среда.

За конвекторните печки е важен и вида на регулатора за управление. За предпочитане са електронните регулатори, защото са безшумни.

About The Author

No Comments on "Добрите конвекторни печки – избор"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *