Звукоизолация на стена в жилището със съвременни материали

717 0

Звукоизолация на стена със съвременни материали, които могат да се намерят в строителните магазини, става все по-актуална.

Това има лесно обяснение – стените в многоетажните сгради не могат да защитят жилището от уличния шум и от този, идващ от съседите.

Учените отдавна са установили вредното влияние на шума върху здравето на човека и неговата психика.

Шумът, под каквато и да е форма, не позволява на човек да се разтовари психически от възникналите проблеми, да се отпусне и зареди с положителна енергия.

Именно заради това много хора, особено тези, които живеят в панелни жилища, започнаха активно да търсят шумоизолиращи материали, които да отговарят на техните изисквания и да са приложими при условията им.

Почти всички съвременни звукоизолиращи материали са направени на същата база, както и традиционните.

Те обаче са значително усъвършенствани благодарение на новите технологии за тяхното производство.

В нашето съвремие звукоизолиращите материали са толкова много, че описанието на техните характеристики ще отнеме много време.

Тънките панели за звукоизолация на стена и под са уникален материал, който позволява да се постигне тишина в жилището и да не се губи полезна жилищна площ.

Направени са от траен многослоен картонен профил и по принцип кутийките са запълнени с термично обработен минерален кварцов пясък.

Кварцовият пълнител е много ситен, точно както на пясъчния часовник. Именно този пълнител позволява да се повиши теглото на панела, а по закон колкото е по-тежък звукоизолиращия материал, толкова изолацията е по-добра.

Освен теглото, кварцовия пясък с малки фракции отлично поглъща практически всяка честота на звука – от въздушния до ударния.

Лесна е звукоизолацията на стена с тези панели. Монтирането на панелите е много лесно и практически всеки може да се справи.

Звукоизолационните панели се закрепват за стената с помощта на акустични дюбели, които се забиват след предварително направени отвори през панела.

След това всички отвори се запълват за да се осигури пълна изолация и се покрива цялата стена с гипсокартон.

За звукоизолация на стена широко приложение намира и минералната вата.

По-нов звукоизолиращ материал за жилищата на хората са акустичните панели. Благодарение на високите звукопоглъщащи и разсейващи качества, този материал може да направи помещението практически напълно звуконепроницаемо, при условие, че са изолирани стени, под и таван.

About The Author

No Comments on "Звукоизолация на стена в жилището със съвременни материали"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *