Правила за работа при навеси от поликарбонат

652 0

Защитните конструкции на входни врати, навеси на спирки, гаражи са направени от различни покривни материали, но за предпочитане е поликарбоната, който има редица предимства.

Навесите от поликарбонат са леки, но трайни, понасят натоварване от сняг, издържат напорите на вятъра и преките слънчеви лъчи, не се страхуват от студ и лед.

Почистването от прах става много лесно – струя вода върши добра работа. Не трябва да се ползват абразивни средства, защото могат да повредят защитния слой, който препятства ултравиолетовите лъчи.

Основно при производството на поликарбоната е специалния слой за защита от ултравиолетовите лъчи. Вие може по невнимание да го нарушите. Като се спазва това правило, вие дълги години ще се радвате на защитено и осветено пространство.

С поликарбоната се работи лесно и за това направата на защитна козирка или навес не представлява особена трудност. Може да се реже и пили с най-обикновени инструменти.

При нужда навесите от поликарбонат могат да се снемат, пренесат и монтират на ново място.

При изработване на навеси от поликарбонат трябва да се спазват някои правила, като се имат предвид стандартните му размери.

Един от основните качествени показатели на материала това е теглото му. Изделията от по-лек материал се ползват по-кратко време в сравнение с тези с по-голямо тегло.

Въпреки, че много фирми предлагат изработка на навеси от поликарбонат, собствениците понякога предпочитат сами да си направят навеса или козирката.

Да се направи малък навес или козирка е лесно, ако имате опит за работа с най-обикновени инструменти.

Освен покривния материал ще ви бъдат необходими метални профили, апарат за заваряне, разни материали за закрепване на готовото изделие.

Направата на изделието започва с уточняване на размерите. Нарязват се тръбите на необходимата дължина.
Тръбите трябва да се обработят с грунд и след като изсъхне, се боядисват.

Монтирането на навеса става с помощта на дюбели. За улеснение можете да купите специални крепежни елементи за навеси.

Ако предполагате, че конструкцията ще трябва да понася големи натоварвания, подсилете закрепването с допълнителни профили.

За да оправдае конструкцията вашите очаквания, по-добре се обърнете към професионалисти в направата на навеси от поликарбонат. Така вие ще бъдете сигурни, че всичко е направено правилно и с гаранция.

Вие спокойно ще се радвате на вашата красива и надеждна придобивка.

About The Author

No Comments on "Правила за работа при навеси от поликарбонат"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *