Сребърни медальони – разкош и благородство

570 0

Медальонът е зашеметяващо украшение. Външно наподобява висулка, но отвориш ли го, то може да видиш изображението на близък човек на неговия собственик.

Сребърните медальони са разпространени преди много десетилетия години. В тях често са носили малки записки, желаейки да скрият съдържанието от любопитните погледи. Всяка придворна дама е имала такъв медальон, украсен с големи или малки скъпоценни камъни.

Днес медальонът от сребро не е изгубил соята актуалност. Разбира се, в него вече не се пазят малки записки, а често се поставят малки снимки, но не е станал по-малко красив и тайнствен.

Често медальоните се бъркат с различни висулки или други бижута. Те имат една много важна разлика – състоят се от две половинки, а между тях е кухина, в която може да се постави снимка или малък предмет. Тази особеност ги отличава от другите бижута.

Сребърните медальони могат да имат различна форма – кръгла, овална, квадратна, правоъгълна, във вид на сърце и др.

Медальоните могат да бъдат украсени със скъпоценни камъни или релефни изображения, орнаменти, които често са в рамка.

В някой случай на лицевата страна на аксесоара може да има изпъкнала фигура. В такъв случай медальона изглежда много ярко, има особен характер, за това да се избере към него друго украшение е трудно.

За да се предаде на сребърните медальони разкош и благородство, те се украсяват със скъпоценни и полускъпоценни камъни. Това може да бъдат ахат,смарагд, тюркоаз и други.

Бижутерите могат да използват няколко вида камъни, така че медальоните да са много разкошни. В такъв случай медальон от сребро може да е по-скъп от златен.

Съвременните сребърни медальони се украсяват основно чрез гравиране. Има скъпи медальони покрити с платина и украсени с диаманти.

Независимо чрез каква техника са изработени и по какъв начин са украсени, медальоните си остават единствените украшения, които имат в себе си тайна и внимателно я пазят от любопитните погледи.

Все повече сребърни медальони се изработват по индивидуална поръчка. Може да бъдат вписани инициали, различна гравюра или различни религиозни символи. Те се поставят на верижка, изработена от същото качество сребро.

Тяхното разнообразие в магазините за бижута все повече ни изненадва, а продажбите непрекъснато растат.

About The Author

No Comments on "Сребърни медальони – разкош и благородство"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *