Интериорни врати – алтернативен метод за избор на цвят

434 0

Въпреки че, стилът се явява основен критерий при избор цвета на интериорните врати от гледна точка на дизайнерите, то има и други ориентири, които могат да се използват.

Някои хора избират цвета на вратите, изхождайки от нюансите на пода. Този метод на избор сега е много популярен. Разсъждава се така: ако подовото покритие във всяка стая е различно, то за интериорните врати се избира цвят, който е с общ нюанс за всички подове.

Ако в някоя стая вратата съвсем не се вписва с общата композиция, то нейния цвят се избира по някои други детайли: мебели, декор.

Възможно е цвета на интериорните врати да се съобрази с мебелите. Ако в помещенията преобладават тъмни мебели, то врата трябва да се избере с няколко тона по-светла, защото в противен случай стаята ще изглежда мрачна. Между другото, в този случай може да се постави остъклена врата. Тя ще внесе в тъмния интериор светлина.

Да допуснем, че във вашия дом пода и мебелите са с различни цветове.Тогава за ориентир може да се ползват стените. Например, кремав цвят врата ще изглежда добре, ако стените в стаята са в светли тонове – от бяло до бежово.

В случай, че всички стаи са кардинално различни една от друга, то вие може да поръчате интериорни врати с различни цветове, но външната страна да е с желания цвят, което ще предава единство в интериора от входна врата.

Ако не ви се занимава с избор на цвят и нюанси за врати – не е беда. Има съвсем лесен начин да изберете нужния цвят: поставяте в жилището еднакви врати и прозорци, като не се стремите да ги съчетавате с цветовете на стаите. Резултата приятно ще ви зарадва със своята оригиналност и хармоничност.

Това са основните варианти, по които можете да изберете цвета на интериорните врати.

За гарантиране на точния избор врати, подходящи за вашето жилище, може да се консултирате с дизайнерите на фирмите за направа на врати. Специалистите ще ви предложат каталог с цветове и техните нюанси, което ще ви улесни в решаването на трудната задача – цвят на вратите.

Обръщайки се към професионалистите вие ще получите качествени врати с идеално подбрани и изпълнени цветови решения.

About The Author

No Comments on "Интериорни врати – алтернативен метод за избор на цвят"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *