Етапи при отпушване на каналите

360 0

Това е статия за тези, на които често се запушват каналите в кухня, тоалетна, вана или душ-кабина. Става въпрос за това как със собствени сили да се справите с отпушване на каналите в жилището или на вилата.

Хората в опит да отстранят запушването по тръбите преминават през няколко етапа. Започват с почистване сифона под кухненската мивка, душ-кабината или ваната.

Почистването на сифоните е във ваш интерес, даже и с профилактична цел. Разглобявате сифона, но трябва да запомните последователните действия, за да може после в обратен ред да го сглобите. Почистват се всички насъбрани отпадъци от косми, мазнини, кухненски и всякакви други. Промивате всеки елемент с обилно количество вода. Събирате сифона обратно.

Водата потича нормално, вие печелите уважение, самочувствие и икономисвате средства. Ако няма желания резултат – преминавате към следващия етап на действие.

Използвате химически средства за отпушване на канали. В случая става въпрос за видовете химически средства за почистване на канализационните тръби за масово ползване. Препаратите на киселинна основа намират широко приложение. Могат да се намерят в магазините под различна форма – течна, прахообразна или като гранули.

Трудно могат да се отстранят запушванията, които са в резултат на натрупани мазнини и са обхванали целия отвор на тръбата. Особено трудно е да се направи отпушване на каналите, ако проблема е в някоя извивка или отклонение.

Химическите средства разлагат косми, натрупани в сифона. Много добри резултати дават при вани, чийто сифон е трудно да бъде почистен по друг начин.

Трябва да се знае, че при чести запушвания на канализацията причината е при монтажа на тръбите. Радикално решение е: демонтаж и последващ правилен монтаж.

Ако не можете да се справите с премахване на запушванията, може да се обърнете към професионалистите по отпушване на канали. На кой както му е удобно и изгодно.

Прилагането на ръчни инструменти за механично почистване на тръбите и отпушване на каналите е следващия етап в опита да се отпуши канализацията. В повечето случаи това са ръчна вакуум помпа и спираловиден тел.

Може да ползвате всички средства и начини за почистване на канализационните тръби, но главното е да не повредите канализацията.

Колкото е по-голяма дължината на тръбопровода, с повече извивки и разклонения, толкова по-малък е шансът да се справите сами с почистването на канализацията.
.

About The Author

No Comments on "Етапи при отпушване на каналите"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *