Барокамера – възстановен организъм

375 0

След прекарано заболяване много често доставката на кислород към тъканите и органите е нарушена, в резултат на което се развива хипоксия (кислороден глад). Жизнено важните органи: мозък, сърце, бели дробове, черен дроб са чувствителни към недостига на кислород в организма и не могат да функционират нормално. От недостига на кислород страда и централната нервна система.

Кислородът, под налягане в условията на барокамерата, попада в необходимото количество в тъканите и органите, разтваряйки се в междуклетъчната течност и плазма. Така кислородът достига до органите и възстановява техните функции и ускорява възстановителните процеси в организма.

Трябва да се знае, че действието на кислорода може да има и вредно въздействие, ако дозата, която се определя индивидуално за всеки пациент, не е изчислена правилно.

Кислородът в големи дози може да бъде токсичен. Само правилно подбраната доза може да подобри общото състояние и да започне възстановителната функция на организма.

Лечението в барокамерата се провежда след консултация с лекаря. Пациентът трябва да представи необходимите лабораторни изследвания, на основание на които се назначава курса на лечение, броя и продължителността на сеансите. Всичко се определя индивидуално.

Обикновено лечението е средно от 5 до 12 сеанса, а всеки сеанс е 45 -60 минути. Необходимият лечебен ефект се постига в барокамерата благодарение на подавания под значително повишено налягане кислород.

Кислородната терапия се прилага за лечение на сърдечно-съдови заболявания, заболявания на нервната система, гинекологични проблеми, за профилактика, за ускоряване зарастването на рани както и възстановяване след операция.

Лечението в барокамерата позволява да се създаде такава концентрация на кислорода в кръвта, която наподобява ефекта от разходка на открито, без да се натоварват ставите и сърцето. То помага и за сваляне на излишните килограми.

Разбира се, за ефективно намаляване на теглото е необходимо и да се спазва диета, но при условие, че действието на ограничението е рационално, процесът на отслабване с участието на кислородната камера се ускорява и самочувствието на пациента се подобрява.

Кислородната терапия помага и при отравяне на организма. Например, при отравяне с въглероден окис – кислородът под налягане помага да се изкарат от кръвта токсичните съединения.

Едно от значителните предимства на лечението с кислород е неговата безопасност и добра поносимост от пациентите.

Освен това, лечението в барокамерата помага да се намалят силно действащите лекарствени препарати, а следователно и възможността от възникване на алергични реакции, често съпровождащи лечението на хроничните заболявания.

About The Author

No Comments on "Барокамера – възстановен организъм"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *