От гледане на филми може да се отслабне

1797 0
kino

Информационната агенция The Telegraph , съобщава, че според изследване на учени от Уестминстърският  университет , гледане на филм на ужасите със средна продължителност от час и половина , е доста полезно от гледна точка на изгарянето на калории.

“В резултат на стреса от страшните филми пулсът се ускорява , кръвообръщението се  ускорява и нивото на адреналин в тялото се повишава. Всички тези следствия водят до намаляване на апетита , а метаболизмът пък се засилва. Затова и логично организмът започва да изгаря по-бързо калориите” , пояснява ръководителят на екипа реализирал изследването , д-р. Р. Макензи.

Топ десет на най-ефективните филми на ужаса , които помагат за изгарянето калории е оглавен от култовата лента на С. Кубрик  – “Сиянието” (1980) с Джак Никълсън в главната роля.Изглеждането на целият филм, носител на няколко “Оскара” , според учените ще спомогне за изгарянето на около 184 калории. На второ място е “Челюсти” на Спилбърг с 161 калории и.т.н.

Специалистите обобщават в заключение , че като цяло гледането на всеки филм от първата десетка в класацията , откъм изгаряне на калории е еквивалентно на между половин и един час интезивно ходене.

About The Author

No Comments on "От гледане на филми може да се отслабне"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *